KRAV

För att vi våra produkter ska kunna fungera så har vi krav på motorcyckelns allmäna skick.

Detta för att vi uppmärksammat att Motorcyklarna vi trimmat/optimerat inte alltid varit väl omhändertagna och dåligt servade/missade serviceintervall.

Vi har även uppmärksammat att kunder inte haft tillräckligt med kunskap att demontera/montera delar så som lambdasensor, EXUP motor, Quickshifter/Autoblipper/Engine Warm Up m.m.

- Krav för att vår ECU Flash med map ska fungera är att hojen ska vara servad enligt serviceboken/service protokollet. Bränslefilter ska vara bytt var 10.000km (detta pga att vi har så dåligt bränsle numera med massa biprodukter än just petroleum)

Luftfilter ska vara bytt var 10.000km Tändstift ska vara bytt var 10.000km

TPS/ETV Sensorn ska vara korrekt justerad och justeras var 6000km Spridarna ska vara rengjorda var 10.000km

Bränslepumpen ska vara utbytt var 48.000km Ventiljustering ska vara gjord var 24.000km om inte serviceboken säger att ni ska utföra det tidigare.

-Krav för att Quickshifter/Autoblipper ska fungera

Det ska vara korrekt monterat utav en verkstad/mekaniker/någon som har vana med att mecka och skruva på hojar. Quickshiftern ska vara monterad och inkopplad enligt anvisningarna som följer med

Man ska trycka ordentligt med foten (upp för quickshifter funktion och ner för autoblipper, när man ska använda autoblipper så måste man även släppa gasen 100%)

Kontakterna man kopplar in Quickshifter/Autoblipperns adapterkabel får inte vara ärgade, original kabelhärva får ej vara modifierad på något sätt

Motoroljan ska vara bytt var 6000km eller tidigare om man kör hårt, vi rekommenderar att man använder Motuls helsyntetiska olja som heter 7100 eller 300v.

 

-Krav för att Launch Control ska fungera

Då funktionen Launch Control fungerar över mikrobrytaren i kopplingsswitchen så behöver denna brytare fungera för att Launch Control ska fungera. Har ni eftermonterade kopplingshandtag som inte är 100% identiska med originalet kan detta göra så att funktionen inte fungerar korrekt. Vi tar inget ansvar och ger ingen support om ni inte kan dokumentera med video/bild att ni har problemet även med original kopplingshandtag.

 

Krav för att ECU Flash Samt För att fordonet ska kunna fungera efter en programmering:

  • Mekaniker utbildning samt utbildning i hur man gör ett fordon strömlöst på ett säkert sätt vid demontering/montering utav ECUn, dvs har ni ingen utbildning så lämna till närmsta auktoriserade verkstad. Gör ni inte det så gör ni det på egen risk och SwedenFastBikeZ tar inget ansvar för något som kan gå sönder pga detta. Alla ECUs funktionstestas innan de skickas ut, om ni inte får fordonet att starta efter en programmering så är chansen stor att ni förstört ECUn genom att ni gjort något fel ihop med

  • Vi ansvarar inte för eventuella fel som uppkommer pga att man som konsument demonterar/monterar ECUn själv. Vi funktionstestar alltid alla ECUs innan de skickas iväg från oss, skulle er MC inte starta när ni får tillbaka ECUn så ska ni först kontakta oss på Info@SwedenFastBikeZ.com och beskriva vad som hänt, ni får då två formulär som ska fyllas i och skickas in innan ni får information om vad ni ska göra eller var ni ska lämna in er MC för felsökning. OBS: Vi står inte för några felsökningskostnader.- Vi rekommenderar alltid att man lämnar in sin MC till en auktoriserad verkstad för demontering/montering utav ECUn/Styrdonet.

  • Vid demontering/montering utav ECUn så är det ett krav att ni som kund måste video dokumentera demonteringen och monteringen utav ECUn för att vi ska kunna ge er garanti på vårt arbete. På själva videon måste chassi nummer samt registrerings nummer vara synligt, detta då vi uppmärksammat att många inte skruvar bort batteriet (gör fordonet strömlöst) innan de demonterar/monterar ECUn och andra elektroniska komponenter. Då det finns en risk för kortslutning vid demontering/montering utav en ECU/styrdon när fordonet inte är strömlöst så kan vi inte hållas ansvariga för handhavande som ni gjort (att ni inte gjort fordonet strömlöst). Detta gäller även om en auktoriserad verkstad utför demonteringen/monteringen utav ECUn/Styrdonet. Kan ni inte uppvisa/skicka denna dokumentation till oss så att vi kan se att ni inte gjort något fel vid demonteringen/monteringen utav ECUn så kan vi inte hållas ansvariga för eventuella kortslutningar på alla styrdon på fordonet (gäller även andra styrdon än ECUn tex ABS styrdon, Potentiometer, Tip Over Sensor etc.

    Skulle ni få problem med att er hoj inte startar så ersätter vi inte er ekonomiskt för att ni köper en ny ECU, ni som kund måste maila till oss och förklara problemet samt visa upp videodokmentationen, därefter får ni svar på om vi kan hjälpa er eller inte (baserat på om ni gjort rätt eller fel).

    SwedenFastBikeZ kan inte krävas på ersättning för att er hoj varit icke brukbar under tiden ni varit utan ECU, detta då ni själva valt att skicka in ECUn för omprogrammering och själva valt att vara utan ECU/Styrdon behövs för att motorcykeln ska vara brukbar.

  • För att extra funktioner ska fundera (Launch Control, Quickshifter, Autoblipper, Pit Speed Limiter eller Engine Warm Up) så får inte kabelhärvan på hojen vara modifierad. Vi har uppmärksammat att flera motorcyklar tex har resistorer för led blinkers på flera ställen där det inte ska finnas några resistorer vilket har gjort att funktioner som tex Quickshifter och Pit Speed Limiter inte fungerar som det är tänkt, därför har vi satt ett krav att om allt ska fungera så måste kabelhärvan vara orörd. Annars är det på ert eget ansvar att ni ska återställa kabelhärvan i felsökningssyfte. (Vi garanterar inte att det kommer att fungera även efter kabelhärvan är återställd till original, detta då olika styrdon kan ha tagit skada pga att kabelhärvan varit modifierad).